Școală radioactivă în Statele Unite
Externe 16 mai 2019, 18:09 | 941

O școală din statul american Ohio a fost închisă pe un termen nelimitat, după ce autoritățile au descoperit acolo substanțe radioactive. Detalii aflati din grupajul de stiri externe, pe scurt.

Descoperirea, care a șocat întreaga comunitate, a fost făcută în urma unui exercițiu de monitorizare a calității aerului, ce a detectat cantități îngrijorătoare de uraniu îmbogățit. Contaminarea radioactivă ar putea proveni de la o centrală nucleară, care fabrica arme cu uraniu și care a fost închisă în 2001, spun anchetatorii. La această școală învață peste 300 de elevi, iar, în ultimii cinci ani, cinci dintre ei au fost diagnosticați cu cancer. Trei au murit.

Un elicopter s-a prăbușit în râul Hudson din New York, sub privirile îngrozite ale trecătorilor. Din imaginile surprinse de martori se vede cum aparatul de zbor se rotește haotic, pierde din înălțime, iar apoi ajunge în apă. Echipele de intervenție au venit la fața locului în câteva minute și au constatat că în elicopter era doar pilotul. Bărbatul a scăpat cu câteva răni și a fost dus la spital. El le-a povestit polițiștilor că a pierdut controlul aparatului de zbor din cauza vântului puternic. Momente terifiante pentru doi muncitori, care spălau geamurile unui zgârie-nori din Oklahoma City. Din cauza unei furtuni, platforma pe care se aflau a început să se balanseze puternic şi s-a lovit de clădire, de mai multe ori. Pompierii veniți la fața locului au evacuat zona din preajma edificiului și au avut nevoie de aproape o oră pentru a stabiliza platforma, folosind mai multe frânghii. Cei doi muncitori nu au suferit răni grave.

Opinia ta contează. Comentează!