Un tânăr a fost arestat, după ce a aruncat cu ouă în direcția regelui Charles și a soției sale, regina consoartă Camilla
Externe 9 noiembrie 2022, 19:46 | 381

Poliția britanică l-a arestat pe tânăr de 23 de ani, care a aruncat cu ouă în direcția Regelui Charles și a soției sale, regina consoartă Camilla. Incidentul a avut loc în timp ce monarhul și soția sa au ajuns la un eveniment în York, din nordul Angliei.

Cuplul regal a venit în oraș pentru a participa la o ceremonie și s-a oprit să discute cu oamenii. La un moment dat, un tânăr a aruncat cu ouă în direcția regelui Charles, strigând că ”Marea Britanie a fost construită pe sângele sclavilor”, potrivit Daily Mail.

Regele nu a fost lovit, ouăle nimerind pe asfalt. Tânărul a fost imobilizat imediat de polițiști, iar spectatorii din mulțime au început să-l huiduie în cor.

Charles, care a ajuns pe tron în septembrie, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, se află în prezent într-un turneu de două zile în nordul Angliei.

Nu este primul incident de acest fel asupra suveranilor britanici. Anterior, și automobilul reginei Elisabeta a II-a a fost ţinta unui atac cu ouă.

Opinia ta contează. Comentează!