A fost lansat primul program de instruire a consilierilor celor aflați în situații de criză
Social 11 decembrie 2019, 17:51 | 1070

La Chișinău a fost lansat primul program de instruire online a voluntarilor care vor să ajute alți oameni aflați în situații de criză. Participanții, moldoveni din țară și din străinătate, vor avea misiunea de a contribui la reducerea numărului de sinucideri. Programul este finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Ideea unei astfel de școli i-a venit fondatoarei „Liniei verzi pentru prevenirea suicidului” acum trei ani. De atunci vrea să implice mai mulți oameni în procesul de consiliere, ca voluntari.

Toți cei care vor să fie consilieri trebuie să acceseze site-ul Centrului de Resurse pentru Prevenirea Suicidului "Mirt” și să înceapă să studieze.

Într-o lună, viitorii consilierii vor trebui să dedice trei seri a câte trei ore celor care caută ajutor la „Linia verde pentru prevenirea suicidului”, care funcționează ca un chat anonim. Programul este finanțat de Statele Unite ale Americii și a fost creat în baza metodologiei unei linii similare din această ţară.

La fiecare 40 de minute, în țara noastră are loc o tentativă de suicid, iar anual - peste 10 mii, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie