Candidatul Partidului Șor, Evghenia Guțul, și candidatul independent Grigorii Uzun vor lupta în turul doi
Politic 1 mai 2023, 20:17 | 1067

Candidatul Partidului Șor, Evghenia Guțul, și candidatul independent Grigorii Uzun vor lupta, pe 14 mai, în turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan al autonomiei găgăuze. Comisia electorală de la Comrat anunță că niciun candidat nu a reușit să obțină mai mult de 50% din voturi pentru a câștiga din primul tur. Unii alegătorii vor relații tot mai strânse cu Rusia, iar alții spun că au votat pentru un viitor prosper al regiunii.

Potrivit autorității electorale de la Comrat, din peste 92,5 mii de locuitori cu drept de vot, la urne s-au prezentat duminică 57 de mii. Aproape 14 mii 850 de oameni au ales în favoarea lui Grigorii Uzun, care este susținut de PSRM, deși oficial este înregistrat drept candidat independent. Pestre 14 mii 835 de localnici și-au dat votul pentru Evghenia Guțul, candidatul Partidului Șor.

Partidul Socialiștilor, care a declarat anterior că îl va susține în acest scrutin pe candidatul Grigorii Uzun, l-a felicitat pe acesta într-un mesaj publicat pe facebook. Potrivit Comisiei electorale a autonomiei găgăuze, alegerile din 30 aprilie s-au desfășurat cu unele încălcări a legislației. Pentru monitorizarea scrutinului au fost acreditați 75 de observatori internaționali.

Opinia ta contează. Comentează!