Învață arta ceramicii
Social 12 octombrie 2023, 15:48 | 1614

Își petrec timpul liber într-un studio, unde învață arta ceramicii și a prelucrării lutului. În patru săptămâni, cât durează cursul, cei pasionați reușesc să afle multe secrete ale vechii meserii. Tinerii ceramiști spun că obiectele din lut sunt, pentru ei, cele mai de preț lucruri.

Meșterii cu experiență spun că la atelierul din Chișinău poate veni oricine, de la mic la mare. Tehnicile nu sunt simple, dar poți să le însușești dacă ai răbdare și dorință.

MARIANA CARP, meșter: "Astăzi este prima lecție. Învățăm despre tipurile de lut, tehnicile de modelare. Aici practicăm lecțiile, tehnicile de pre-modelare la roata de olărit și tehnica manuală. Sunt mai multe tehnici, dar acestea trei sunt cele de bază, care și cel mai mic cursant ar putea să iasă cu un produs finit."

Inițiatorul acestui proiect și-a dorit să le ofere oamenilor oportunitatea de a învăța această tehnică și speră că i-a reușit.

INGA OREHOVA, fondator, studio "Șapte culori ale fericirii": "Oamenii, când vin la lecții de ceramică, pot să obțină cunoștințe despre lut. Ce fel de lut avem, cum se lucrează cu el, cum se usucă, cum să decorăm, pentru a crea obiecte care pot fi utilizate, precum vase pentru flori, căni și multe altele."

La final de curs, participanții la proiect primesc în dar toate lucrările, pe care le-au făcut.

Opinia ta contează. Comentează!