Jurnalul orei 19, 2 Martie
Jurnalul orei 19:00 2 martie 2023, 20:23 | 895

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Limba română, în toate actele oficiale! Proiectul de lege, elaborat de PAS, a fost votat în prima lectură de Parlament. Comuniștii și socialiștii au blocat tribuna centrală a legislativului în semn de protest.

2. 31 de ani de la războiul de la Nistru! Astăzi, de Ziua Memoriei, au fost comemorați eroii căzuţi în luptele din 1992 pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a independenţei Republicii Moldova.

3. Parlamentul a adoptat Declarația prin care condamnă războiul pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei și acuză Moscova de crime de război. Doar 55 de aleși ai poporului, toți deputați PAS, au susținut documentul. Opoziția a părăsit sala de ședințe. Cum și-a motivat gestul, aflați în câteva minute.

4. Dacă Republica Moldova își dorește o reformare din temelie a sistemului judecătoresc, magistrații și procurorii trebuie să treacă procedura de pre-vetting. Este declarația comisarului european pentru Justiție, Didier Reynders, care susține că procesul este anevoios și pe alocuri prea strict.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie