Premiu pentru soluții digitale
Social 14 martie 2023, 17:38 | 315

Agenția de Guvernare Electronică a Republicii Moldova a câștigat la Geneva Premiul Mare pentru proiectarea serviciilor digitale în concursul organizat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor. Premiul a fost acordat pentru Platforma ”Front-Office Digitization”, o soluție de digitizare a serviciilor publice. Instituția de la Chișinău a obținut marele premiu într-o competiție cu 50 de participanți.

Platforma ”Front-Office Digitization”, dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, este un sistem ce permite proiectarea și dezvoltarea rapidă a front-office-urilor de servicii guvernamentale digitale. Componentele FOD sunt utilizate pentru a configura și dezvolta rapid sisteme individuale pentru furnizorii de servicii guvernamentali.

Utilizatorii nu trebuie să meargă fizic la furnizorul de servicii publice pentru a solicita, plăti sau primi serviciul. În cazul cererilor de documente doar electronice, documentul se livrează exclusiv prin mijloace electronice.

În Republica Moldova această platformă este integrată cu toate sistemele de e-guvernare - registrele digitale, identitate și verificare, plăți, mesagerie și altele. Platforma FOD este deja utilizată pentru servicii precum Extras din Registrul de stat al persoanelor juridice și al întreprinzătorilor individuali, Extras din Registrul bunurilor imobile și Extras din Registrul actelor de stare civilă.

Platforma a fost creată în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale, implementat cu sprijinul Grupului Banca Mondială.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie