Zelenski cere sancționarea Moscovei
Externe 21 mai 2019, 21:56 | 1044

Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lansat un apel către Statele Unite să-şi înăsprească sancţiunile aplicate Rusiei. Ce argumente are liderul de la Kiev, aflați din grupajul de știri externe pe scurt.

Ucraina "Nu putem face faţă agresiunii Rusiei în Crimeea şi în Donbas. Avem nevoie de ajutor". Acesta este mesajul transmis delegaţiei Statelor Unite, venite la Kiev pentru a asista la ceremonia învestirii lui Volodimir Zelenski. Șeful statului a îndemnat Washingtonul să sporească sancţiunile impuse Moscovei. Totodată, el a mulţumit Americii pentru rolul de lider în restabilirea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. Zelenski a dat asigurări că este pregătit să transpună în practică reforme transparente, deschise şi democratice în Ucraina.

Turcia În Turcia au fost emise ordine de arestare pe numele a 140 de persoane, suspectate de apartenenţă la reţeaua clericului Fethullah Gulen. Acesta este acuzat de guvernul turc că ar fi orchestrat lovitura eşuată de stat, în vara anului 2016. Printre suspecţi se află numeroşi militari, de diferite grade, 41 dintre ei fiind ofițeri activi. După eşecul puciului, peste 130 de mii funcţionari au fost destituiţi, 80 de mii de persoane acuzate de legături cu Gulen sunt în arest preventiv, iar 249 de angajaţi ai Ministerul turc de Externe au fost arestați.

Marea Britanie Bărbatul de 32 de ani, care a aruncat o băutură din lapte asupra lui Nigel Farage, liderul Partidului Brexit din Marea Britanie, a fost inculpat. Anunțul a fost făcut de poliția din Londra, care a precizat că individul urmează să apară în fața instanței. Incidentul a avut loc în oraşul Newcastle, în nord-estul Angliei, în timpul unui eveniment de campanie pentru alegerile europene. Nigel Farage este unul dintre politicienii de frunte din campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Opinia ta contează. Comentează!