Blocul ACUM cere întrevedere cu Petic
Politic 24 aprilie 2019, 21:44 | 1237

Mai mulți deputați din Blocul ACUM Platforma DA și PAS vor merge vineri, 26 aprilie, la Penitenciarul nr. 13, să vadă în ce condiții este deținut Gheorghe Petic. ”Este purtat prin pușcării, de parcă ar fi cel mai de temut terorist”, afirmă deputații, care au anunțat despre intenția lor Ministerul Justiției și administrația închisorii din Chișinău.

Într-o postare pe facebook, deputatul Chiril Moțpan precizează că vineri va merge, alături de colegii săi Alexandru Slusari, Octavian Țâcu, Mihai Popșoi, Radu Marian, Liviu Vovc și Inga Grigoriu la Penitenciarul nr. 13, pentru a vedea în ce condiții stă acolo Gheorghe Petic. Potrivit lui Chiril Moțpan, Petic este torturat în penitenciar.

Solicitat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, ne-a spus că demersul deputaților Blocului ACUM este examinat. Precizăm că la ultima ședință de judecată în noul dosar intentat pentru huliganism, ofițerul în rezervă Gheorghe Petic a mărturisit că a fost bătut de către șeful Penitenciarului nr. 13, Igor Pântea. Acuzația a fost însă respinsă de conducerea instituției. Amintim că ofițerul în rezervă a fost condamnat recent la trei ani și șase luni de pușcărie și va trebui să plătească și o amendă de 30 de mii de lei într-un dosar, în care este acuzat de viol și violare de domiciliu. Petic a respins învinuirile, declarând că este vorba despre un dosar deschis din considerente politice, după ce a deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări, în care ar fi implicați funcționari de pe ambele maluri ale Prutului. În noul dosar, Gheorghe Petic riscă până la șapte ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!