Victimele tragediei de la Colectiv au fost comemorate, duminică seara, în faţa clubului din București
Social 31 octombrie 2022, 20:19 | 458

S-au împlinit șapte ani de tragedia, care a șocat o lume întreagă, atunci când un incendiu la clubul Colectiv din București a luat viața a 65 de oameni. Autoritățile au deschise mai multe dosare, însă doar unul a fost soluționat. Urmează imagini cu puternic impact emoțional.

Familiile îndurerate nu și-au găsit nici acum alinarea.

Tragedia din 30 octombrie 2015 a avut loc în timp ce trupa Goodbye to Gravity susţinea la clubul Colectiv concertul de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit din cauza unor artificii s-a extins rapid. Digi 24 scrie că în afara celor 65 de persoane care au murit - unele pe loc, altele după o perioadă, din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate în spitale -, peste 160 de persoane au fost rănite.

La concert participau circa 300 de persoane, iar anchetele ulterioare au arătat că nu erau stabilite sau respectate norme de siguranță. Anul 2022 a adus prima sențință în dosarul Colectiv. Printre condamnați e primarul Cristian Popescu Piedone, care a fost trimis după gratii pentru următorii patru ani, iar patronii clubului Colectiv au primit condamnări între șase și aproape 12 ani. Dar dosarul care anchetează ce s-a întâmplat după tragedia din 2015, modul în care au fost tratate victimele și câți dintre cei care s-au dus au murit din cauza infecțiilor luate din spitale, peste acest dosar se așterne praful. E și acum în lucru la Parchetul General, mai notează Digi 24.

Opinia ta contează. Comentează!