Președintele francez Emmanuel Macron le cere aliaților Kievului să nu fie lași în fața invaziei Rusiei
Externe 5 martie 2024, 20:04 | 258

Președintele francez Emmanuel Macron le cere aliaților Kievului să nu fie lași în fața invaziei Rusiei, după ce a primit critici pentru propunerea sa de a trimite soldați occidentali să lupte pe teren în Ucraina. Comentariile lui Macron vin într-o vizită la Praga, unde intenționează să clarifice punctul de vedere al țării sale cu privire la un plan ceh de cumpărare de arme în afara Europei, pentru a ajuta efortul de apărare al Kievului, notează AFP.

EMMANUEL MACRON, președintele Franței: "Cu siguranță ajungem la acel moment din istoria Europei unde nu trebuie să fim lași. Nimeni nu vrea să contempleze tragediile care vin din viitor. Nimeni nu vrea să vadă ce este în joc și cred că ambele noastre țări sunt conștiente de ce se întâmplă în Europa - faptul că războiul a revenit pe pământul nostru, faptul că puteri care au devenit de neoprit își extind amenințarea cu fiecare zi ce trece, atacându-ne din ce în ce mai mult."

Recent, președintele Franței a făcut o declarație privind o posibilă trimitere de trupe în Ucraina invadată de Rusia, afirmație care a fost respinsă imediat de aliații din NATO, inclusiv Germania. „NATO nu este și nu va fi parte a războiului. Nu vrem ca războiul Rusiei împotriva Ucrainei să devină un război între Rusia și NATO. Suntem de acord pe acest subiect cu toți aliații noștri”, a declarat săptămâna trecută cancelarul german Olaf Scholz.

Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei a intrat deja în al treilea an.

Opinia ta contează. Comentează!