Năstase îi cere angajament public lui Dodon
Politic 16 aprilie 2019, 17:56 | 5371

Andrei Nastase ii propune lui Igor Dodon sa faca un angajament public, din care sa fie clar ca PSRM nu va vota impreuna cu PD numirea sefului Parlamentului si viitorul Guvern. "Pentru ca nu au demonstrat ca vor sa lupte cu sistemul oligarhic, nu poti avea incredere in Dodon si PSRM", a precizat copresedintele Blocului ACUM Platforma DA si PAS intr-un mesaj publicat pe Facebook.

Dodon și socialiștii, abili în ale manipulării, spun că astăzi, o coaliție cu PD nu este pe agenda lor. Oameni buni, remarcați - doar ASTĂZI. Dodon și deputații săi refuză să excludă votarea comună cu PD a speakerului și a guvernului în viitor. Îi solicit lui Igor Dodon, lider de facto al Partidului Socialiștilor, să facă un asemenea angajament ferm, fără echivoc. Nu doar că astăzi nu există pe agenda PSRM opțiunea unei coaliții cu PD, dar că și în viitor PSRM nu va vota împreună cu PD pentru următorul speaker și următorul guvern.

... scrie Andrei Năstase. Deputatul Blocului ACUM se arată convins că Igor Dodon, în perspectiva sprijinului repetat, promis de Vladimir Plahotniuc pentru cel de-al doilea mandat de președinte, a convins PSRM-ul să schimbe accentele, să devieze de la promisiunile electorale și să pregătească opinia publică pentru o alianță de facto cu PD.

De la o zi la alta avem tot mai multe semne că așa-zisele consultări publice cu PSRM sunt o farsă, în care Dodon și PSRM mimează interesul unei guvernări funcționale, dar, în realitate, conștient, premeditat face totul ca o acțiune antioligarhică inițiată de Blocul ACUM să nu se producă, bineînțeles, în interesul lui Plahotniuc și al grupării sale oligarhice. (...) Cu toate acestea, în mod paradoxal, pe nedrept - unii experții și oameni sincer dornici să promoveze agenda dezoligarhizării și deplohotniucizării țării fac presiuni publice pe ACUM, și nu pe Dodon și socialiști, din agenda cărora aceste obiective lipsesc. Iată de ce reiterez public angajamentul meu și al tuturor colegilor mei că noi nu vom face niciun fel de coaliție cu PD, sub nicio formă și chiar dacă ne propun să voteze speakerul și premierul din partea ACUM.

Potrivit lui Andrei Năstase, toată lumea a văzut că în timp ce Blocul ACUM lupta cu sistemul, socialiștii îl deserveau pe oligarhul Vladimir Plahotniuc.

În octombrie 2015, Dodon și socialiștii au curățat drumul lui Plahotniuc pentru controlul total asupra guvernului atunci, când împreună cu PD au demis guvernul Streleț. La 24 aprilie 2016, Dodon și socialiștii au abandonat protestele antioligarhice, la care fusese scoși contra-cost de către același Plohotniuc. Drept răsplată, Plahotniuc si mediile sale l-au ajutat pe Dodon să devină președinte. După ce PSRM a fost cel care a votat modificările la Constituție, permițându-i lui Plahotniuc să numească procurorul general, chiar cu încălcarea legii, Dodon nu a mai întreprins nimic pentru anularea decretului de numire a lui Harunjen în funcție. După asta - votarea comună a sistemului mixt, colacul de salvare al lui Plahotniuc și PD, precum și promulgarea, de către Dodon, a amnistiei fiscale și legii cetățeniei contra-cost etc.

... a punctat Andrei Năstase în mesajul său. Consultantul principal din cadrul Serviciului de presă al Președinției, Carmena Lupei, nu a răspuns la telefon pentru a exprima opinia instituției prezidențiale. Ea nu a răspuns nici la mesaje scrise. A ignorat apelurile noastre și președintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie