Acord cu SUA privind traficul aerian
Social 21 iunie 2023, 20:20 | 710

Guvernul a aprobat Acordul bilateral Republica Moldova-Statele Unite care creează condițiile necesare pentru dezvoltarea traficului aerian între cele două state. Proiectul avizat de Executiv deschide noi perspective în domeniul transportului aerian și creează premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din Statele Unite.

LILIA DABIJA, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: "Acordul are drept scop dezvoltarea relațiilor comerciale și economice dintre Republica Moldova și SUA, a climatului investițional în baza unor condiții egale și reciproc avantajoase. Acordul stabilește principiile de reglementare a serviciilor aeriene bilaterale, cuprinzând norme, privind securitatea aviației, taxe și certificate de navigabilitate și competență. În prezent nicio companie aeriană națională, nu efectuează curse aeriene spre SUA. Cadrul juridic prin acest acord poate conduce la dezvoltarea traficului dintre Republica Moldova și SUA."

Ministrul Infrastructurii, Lilia Dabija, a mai spus că acest acord va contribui la crearea unei piețe unice pentru transportul aerian între Republica Moldova și Statele Unite, fapt ce va facilita investițiile și furnizarea serviciilor aeriene fără restricții, inclusiv pe piețele interne ale părților semnatare, dar va contribui și la crearea unui spațiu aviatic deschis cu SUA, care va aduce beneficii economice semnificative pentru țara noastră, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piața aeronautică autohtonă.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian, a fost semnat la Chișinău pe 18 mai curent stabilind pentru prima dată relații de cooperare în domeniul transporturilor aeriene dintre cele două state.

Opinia ta contează. Comentează!