Ministerul Apărării spune că niciun obiect nu a încălcat astăzi spațiul aerian al Republicii Moldova
Social 11 octombrie 2022, 17:23 | 381

În ultimele 24 de ore, niciun obiect nu a survolat ilegal spațiul aerian al țării. Ministerul Apărării respinge astfel informațiile din mediul on-line, potrivit cărora, ”o altă rachetă rusească a intrat marți în spațiul aerian al Republicii Moldova”.

MARIA ARAMĂ purtător de cuvânt al Ministerului Apărării: "În ultimele 24 de ore, structurile responsabile din cadrul instituției nu au detectat încălcări ale spațiului aerian al țării noastre. Ministerul Apărării va informa societatea, în mod oficial, dacă asemenea cazuri vor fi raportate."

Ministerul Apărării recomandă cetățenilor se informeze în continuare doar din surse sigure, credibile și să nu să se lase manipulați de falsuri lansate în mediul online.

Potrivit autorităților, rachetele rusești care au survolat luni spațiul aerian al Republicii Moldova reprezintă o încălcare a suveranității naționale. Una dintre cele trei rachete rusești trimise din Marea Neagră a tranzitat depozitul ilegal de arme de la Cobasna. Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat de urgență la Ministerul de Externe pentru explicații. Între timp, Comisia Europeană a declarat că utilizarea spațiului aerian al țărilor vecine pentru a ataca Ucraina este inacceptabilă.

Opinia ta contează. Comentează!