Procedura de tranzitare a trenurilor de marfă din și spre Ucraina va fi simplificată printr-un nou acord bilateral
Social 28 august 2023, 15:55 | 249

Procedura de tranzitare a trenurilor de marfă din și spre Ucraina va fi simplificată. Rada Supremă a Ucrainei a aprobat amendamentele la Acordul de Transport Feroviar dintre Guvernul Ucrainei și Guvernul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu.

Amendamentele ratificate reprezintă o veste bună pentru relațiile comerciale și economice dintre Ucraina și Republica Moldova, afirmă Andrei Spânu. El este de părere că această inițiativă va sprijini exportul și importul, schimbul comercial și, într-un final, va avea un impact pozitiv asupra economiei.

ANDREI SPÂNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: "Acest pas va permite trenurilor să treacă în tranzit prin tronsonul Etulia – Reni - Giurgiulești fără a fi nevoite să staționeze pentru controale suplimentare. Această măsură are potențialul de a facilita tranzitul rapid al mărfurilor între Republica Moldova și Ucraina, și va contribui la dezvoltarea exporturilor din și spre porturile de la Dunăre."

Ratificarea amendamentelor la Acordul de Transport Feroviar reflectă angajamentul comun al autorităților de la Chișinău și Kiev de a crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea economică a regiunii.

În perioada 22-24 iulie, o delegație de al Chișinău s-a aflat la Kiev într-o vizită de lucru, unde s-au purtat discuții pe diferite subiecte.

Opinia ta contează. Comentează!