14 cetățeni ai Republicii Moldova au fost reținuți în Cehia pentru producerea clandestină a țigărilor
Social 19 octombrie 2023, 17:35 | 431

14 cetățeni moldoveni au fost reținuți în Cehia fiind suspectați de implicare în producerea clandestină a țigărilor. Aceștia făceau parte dintr-un grup infracțional, care a provocat pagube de 120 de milioane de euro bugetului Uniunii Europene, notează procurorii de la Chișinău. Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile acestora din Republica Moldova, de unde au ridicat mii de euro și alte probe care au legătură cu acest caz.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, autoritățile din Cehia au destructurat unui grup infracțional din 22 de membri și au identificat aproape 18 mii de țigări produse clandestin, dar și peste 11 mii de kilograme de tutun. Țigările erau produse în regiunea Moravia din Cehia și livrate ulterior în diverse țări europene, precum Germania, România, Polonia sau Franța.

Totodată, au fost confiscate 30 de mii de euro, o mașină în valoare de 100 mii euro și un camion care servea drept mijloc de comitere a infracțiunii. Au avut loc descinderi și în Republica Moldova, la domiciliile persoanelor investigate. Procurorii au găsit înscrisuri de ciornă, piese pentru utilaje de producere a țigărilor, matrice pentru aplicarea inscripțiilor pe țigări, telefoane mobile, 15 mii de euro, un autoturism în valoare de 80 mii de euro și o armă.

Cei 14 cetățeni moldoveni au vârste cuprinse în 24 și 66 de ani. Aceștia au lucrat anterior în fabrici de producere a tutunului în Republica Moldova și au antecedente penale. Suspecții urmează să fie judecați în Cehia.

Opinia ta contează. Comentează!