Talibanii revendică încă un atentat
Externe 19 septembrie 2019, 18:39 | 893

Un nou atac sinucigaș s-a produs în Afganistan. Cel puțin 20 de persoane au murit, iar aproape 100 au fost rănite, după ce o mașină-capcană a sărit în aer în apropierea unui spital. Amănunte despre acest incident aflați în cele ce urmează.

AFGANISTAN Explozia s-a produs la primele ore ale dimineții în preajma unui spital din provincia Zabul, aflată în sudul Afganistanului. Printre victime sunt femei, copii și mulți dintre angajații instituției medicale, au anunțat autoritățile afgane. Talibanii, care au desfăşurat atacuri aproape zilnic încă de la începutul lunii, au revendicat și acest atentat, și au informat că ţinta era o clădire din apropiere deţinută de Guvernul de la Kabul.

ARABIA SAUDITĂ Autoritățile saudite au prezent resturile dronelor și ale rachetelor de croazieră, care au fost folosite în atacurile de sâmbătă împotriva a două structuri petroliere majore din Arabia Saudită, și au acuzat Iranul că a sponsorizat operațiunea. Responsabilii au precizat că 18 drone şi şapte rachete de croazieră au lovit instalaţiile și au provenit dintr-un loc care nu se află în Yemen, şi de unde rebelii huthi au revendicat atacul. Autoritățile de la Teheran au negat, din nou, că ar avea vreo implicare.

STATELE UNITE Președintele Donald Trump și-a pus semnătura pe o secțiune nou construită a zidului de la granița cu Mexic. Liderul de la Casa Albă a mers în inspecție în regiunea San Diego și s-a declarat încântat de cele văzute. În fața jurnaliștilor, el a ținut să precizeze că zidul este un sistem de securitate de talie mondială, care va fi impenetrabil și va pune capăt, în sfârșit, imigrației ilegale dinspre Mexic. Construirea acestui zid a fost una dintre promisiunile electorale ale preşedintelui Trump. 

Opinia ta contează. Comentează!