Reținut pentru șantaj
Social 14 martie 2019, 18:13 | 1213

Un bărbat de 43 de ani din raionul Ialoveni a fost reținut pentru 72 de ore și este suspectat de șantaj.

Victima a declarat la poliție că a făcut cunoștință cu bărbatul respectiv în luna februarie a acestui an, pe o rețea de socializare. Ea a mai spus la audieri că, la un moment dat, suspectul a determinat-o să-i trimită imagini personale cu caracter intim. Mai apoi, el a început să o șantajeze că le face publice dacă nu îi dă 600 de euro.

CONVORBIRE TELEFONICA „ Caută bani! Ia cu împrumut, fă ce vrei, dar în 30 de minute să am banii! În caz contrar, te voi nimici! Nici nu îți imaginezi prin ce vei trece! ”

În data de 4 martie, victima i-a trimis suspectului o parte din banii ceruți. Ulterior, s-a constatat că el și-a creat un profil cu identitate falsă pe o rețea de socializare și a făcut cunoștință cu mai multe femei din străinătate, de la care cerea diverse sume pentru a nu publica imaginile cu caracter intim. Pe 12 martie, bărbatul a fost reținut în Chișinău cu ajutorul mascaților de la „Fulger”. Asupra sa a fost depistat și telefonul mobil care era utilizat pentru gestionarea profilului virtual creat. De asemenea, au fost găsiți bani care ar fi fost obținuți în urma comiterii infracțiunii.

Pentru cele încriminate în prezent, bănuitul riscă până la șapte ani de închisoare. Anterior, el a mai fost condamnat pentru comiterea unor tâlhării și jafuri, fiind eliberat din pușcărie în 2017, unde a stat 23 de ani din cei 43 pe care îi are. Investigațiile în acest caz continuă, pentru stabilirea tuturor eventualelor victime ale suspectului. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie