Foști membri ai fostului PD l-ar fi vizitat în Turcia pe Vladimir Plahotniuc
Politic 2 august 2023, 19:56 | 1419

Mai mulți membri ai fostului Partid Democrat ar fi efectuat o vizită în Turcia, unde s-au întâlnit cu fostul lider al formațiunii, Vladimir Plahotniuc. Evenimentul a avut loc în urmă cu jumătate de an, se arată într-o investigație a portalului ”Nordnews”. Discuțiile cu Plahotniuc, la care au mers foști deputați PD, unii președinți de raion și primari, s-au axat pe un nou proiect politic. Potrivit jurnaliștilor de la ”Nordnews”, este vorba de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, condus de către fostul premier Ion Chicu.

La recomandarea lui Vladimir Plahotniuc, la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei au aderat mai mulți aleși locali ai fostului PD, potrivit investigației. Pentru a afla detalii în acest sens, jurnaliștii de la ”nordnews.md” l-au sunat, incognito, pe unul dintre aceștia, primarul satului Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, Nicolae Dorogan. Reporterul s-au dat drept persoană de încredere a asistentei lui Plahotniuc, Cristina Țopa.

La Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a trecut, cu o echipă întreagă de aleși locali, și președintele raionului Florești, Ștefan Paniș. Acesta a confirmat că a discutat la subiect cu Vladimir Plahotniuc.

”Dacă mai stăm "pe pauză" ceva timp, ne pierdem țara”, a reacționat la investigația ”nordnews” fostul premier și actualul lider al Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

COMENTARIUL LUI ION CHICU: "Acest mesaj al meu este pentru oamenii demni, care au lucrat pe timpul aflării PD la guvernare! A fost o onoare pentru mine să lucrez cu mulți dintre Dumneavoastră! Și voi fi onorat să putem reuni eforturile cu acei dintre Dvs., pe care nimeni nu vă poate "pune pe pauză" - nici "Vlad", nici "Maia", nici "al vostru", nici "al lor". Nimeni."

În primăvara acestui an, doi președinți de raion, foști membri ai PD, Ștefan Paniș, din Florești, și Ion Cojocari, din Glodeni, au aderat la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Ion Cojocari, care a fost ales vicepreședinte PDCM, a aderat la partid cu opt primari din raion. Iar Ștefan Paniș a venit mai târziu în echipa lui Ion Chicu, mai exact pe 20 mai, când a fost ales președinte al Organizației teritoriale Florești a PDCM. Paniș a venit cu o echipă mai modestă de primari, cinci la număr, dar și cu vicepreședintele raionului.

La investigația ”nordnews” a reacționat și Partidul Social Democrat European, succesorul Partidului Democrat. Liderul PSDE, Ion Sula, vorbește de corupere, care trebuie anchetată.

REACȚIA PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT EUROPEAN: 'Din păcate, avem de a face cu niște acte de corupție politică și concurență electorală neloială, care trebuie investigate sub toate aspectele de instituțiile de resort și de anchetă. Iar faptul că membrii PSDE sunt îndemnați, prin corupere și șantaj, să migreze la PDCM condus de Ion Chicu, arată ce hram poartă fostul premier, care este adevărata lui afiliere și cine stă în spatele lui. Iar procesul de demascare este abia la început. Nu avem de gând să tolerăm acest lucru și nici să tăcem.'"

În octombrie trecut, Vladimir Plahotniuc a confirmat într-un interviu pentru același portal de știri că mai mulți membri ai fostului Partid Democrat, printre care președinți de raion, primari și foști deputați, l-au vizitat în Turcia pentru a discuta despre un nou proiect politic, pe care și-l propune Plahotniuc să-l dezvolte în Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!