O firmă de construcție vrea să ridice cinci blocuri multietajate în nemijlocită apropiere de casele oamenilor de pe strada Dimo 2
Social 3 octombrie 2023, 15:40 | 16691

Încă o construcție cu scandal în Durlești. Un dezvoltator vrea să ridice cinci blocuri multietajate în nemijlocită apropiere de casele oamenilor de pe strada Dimo 2. Localnicii cred că lucrările sunt efectuate ilegal, dar pentru a fi siguri, cer de la autorități actele pentru șantier. ”Cererea este în proces de examinare”, afirmă reprezentanții primăriei Durlești.

Oamenii cred că apariția unor blocuri multietajate le va afecta modul de viață și insistă pe dovada legalității acestui șantier.

Am mers la primăria Durlești pentru o reacție. Anticamera ne-a declarat că primarul Eleonora Șaran este suspendată din funcție pe perioada electorală. Nu l-am găsit nici pe viceprimarul Mihai Enachi. În schimb, am discutat cu specialistul în urbanism și amenajarea teritoriului. Acesta zice că cererea localnicilor este în proces de examinare.

SERGIU CASAPU, specialist în urbanism, primăria Durlești: "Din câte cunosc, cererea parvenită în adresa primăriei, este în proces de examinare de către executorul nemijlocit a actelor permisive."

Reprezentanții companiei de construcție spun că lucrările se fac absolut legal.

VEACESLAV ȘEVCIUC, reprezentant companie: "Complexul respectiv a fost prevăzut de Planul urbanistic general și a fost adoptat de Consiliul orășenesc încă în 2019. Noi am achiziționat terenul când el deja era prevăzut pentru construcție. Deoarece punem accent pe corectitudine în tot ceea ce facem, avem toate documentele necesare în regulă. Informația pe care v-au prezentat-o proprietarii, care se află la distanță destul de mare, sunt niște falsuri."

Potrivit informației afișate pe panoul șantierului, lucrările ar urma să fie terminate până în 2028.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie