Dezastru într-o curte de la Ciocana
Social 25 martie 2019, 20:00 | 1556

Găuri în asfalt, scări și terenuri de joacă în stare deplorabilă. Este peisajul pe care îl putem vedea într-o curte din sectorul Ciocana al capitalei. Locatarii se plâng că autoritățile nu fac nimic de zeci de ani, deși ei plătesc lunar pentru serviciile care ar trebui să fie prestate. Oficialii își pasează însă responsabilitățile. Cei de la Asociația Proprietarilor de Locuințe Privatizate spun că nu au bani, iar reprezentanții Primăriei Chișinău promit din nou că vor interveni, doar că nu se știe când.

Locatarii susțin că, atunci când plouă, în curte se formează râuri, care inundă subsolurile.

În scara unui bloc, un perete stă să cadă, dar autorităţile nu fac nimic pentru a preveni o eventuală tragedie, mai spun oamenii.

Iar o porțiune din drumul care duce din curte spre o şcoală este distrusă.

Pe lângă faptul că în curte sunt doar gropi, o locatară susţine că nu are unde să-şi parcheze maşina, deoarece vecinii au acaparat spațiul public.

Iar scările care duc de la un bloc la altul sunt periculoase, susţin locatarii, deoarece nu au balustrade și nu fost reparate din perioada sovietică, atunci când au fost construite.

Şi terenurile de joacă și de sport sunt într-o stare deplorabilă.

Când i-am spus șefei Preturii Ciocana, Sinilga Școlnic, despre problemele cu care se confruntă acești locatari, ea a găsit de cuviință să ne spună doar atât - să ne adresăm purtătorului de cuvânt al Primăriei Chişinău, Vasile Chirilescu. El, la rândul său, ne-a declarat că, în mare parte, Asociația Proprietarilor de Locuințe Privatizate ar trebui să se implice în rezolvarea problemelor enumerate. Vasile Chirilescu a mai adăugat că, acolo unde vor putea, serviciile municipale vor interveni, doar că nu se știe când.

Vasile Loghin, fostul președinte al Asociației Proprietarilor de Locuinţe Privatizate, structură intrată în insolvabilitate, ne-a spus că știe despre lucrările care trebuie făcute în curte, dar pentru acestea nu sunt bani. El a mai afirmat că peretele care stă să cadă, problemă ce există în majoritatea blocurilor, a fost reparat, dar nu capital.

La rândul său, fostul președinte de APLP susține că Primăria Chișinău ar trebui să soluționeze majoritatea problemelor de la blocul respectiv și nu doar.

În privința terenului de sport, purtătorul de cuvânt al Primăriei a declarat că, dacă nu în acest an, atunci la anul, el va fi inclus în lista celor care au nevoie de reabilitare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie