Mai multe posibilități pentru vârstnici
Social 27 martie 2024, 20:16 | 364

Vârstnicii din orașul Ungheni au de azi înainte mai multe posibilități pentru a duce un mod de viață sănătos. Indiferent de câți ani au, oamenii uită de bătrânețe când au unde să facă sport, să asculte muzică, să danseze sau să răsfoiască o carte. Proiectul a fost posibil grație partenerilor externi, care au investit peste 90 de mii de dolari pentru lucrările de reabilitare a Clubului vârstnicilor din Ungheni.

Din decembrie până în prezent, mulți vârstnici au fost ajutați de voluntari să învețe multe lucruri interesante. De pildă, să facă plăți online.

Clubul este dotat cu spații pentru multe genuri de activitate, pentru ca oamenii în etate să mai uite de grijile cotidiene.

La Clubul vârstnicilor fiecare își poate găsi o ocupație pe plac.

Clubul vârstnicilor a fost deschis grație unei colaborări între Fondul Națiunilor Unite pentru Populație în Moldova și Guvernul Marii Britanii, care au oferit 90 de mii de dolari pentru reabilitarea spațiului. Activități de instruire sunt susținute de Guvernului Japoniei și organizația „HelpAge International Moldova”, dar și de un furnizor de servicii de telecomunicații.

FLORENCE BAUER, director regional pentru Europa de Est, UNFPA: "Este o oportunitate foarte bună ca toata populația să se implice activ. În afară de asta, acest centru oferă posibilitate vârstnicilor să comunice cu tineretul, pentru că ei au ce învăța unii de la alții."

Inițiativa face parte din proiectul Guvernului dedicat Îmbătrânirii Active și Sănătoase, prin care circa o mie de vârstnici din zece raioane beneficiază de activități și servicii gratuite.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie