Doza booster doi, va începe de săptămâna viitoare
Social 20 iulie 2022, 17:27 | 530

Săptămâna viitoare va începe administrarea celei de-a patra doze de vaccin împotriva COVID-19 în Moldova. Primii care își vor putea administra vaccinul sunt persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și cei care suferă de maladii cronice. Un ordin în acest sens va apărea săptămâna viitoare, a anunțat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Deși în ultima săptămână s-au înregistrat aproape de două ori mai multe infectări comparativ cu situația de acum 14 zile, Ala Nemerenco precizează că autoritățile încă nu intenționează să treacă la raportarea zilnică a cazurilor de COVID, pentru a evita suprasolicitarea personalului. Nemerenco susține că toate spitalele sunt pregătite să facă față unui nou val de COVID și că situația este sub control.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: "Acum se lucrează la partea tehnică a ordinului. Acesta va fi într-o zi sau două. Avem stocuri suficiente de vaccin, aici se va aplica vaccinul Pfizer, tot acela care a fost în doza I booster. Se recomandă, prioritar, să se aplice doza booster doi persoanelor cu maladii și boli cronice, cu un statut imunodepresiv. Acestea sunt categoriile prioritare."

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie