Liderii de la Chișinău, dar și angajații unor insituții, au transmis mesaje de solidaritate cu poporul ucrainean
Social 24 februarie 2023, 17:56 | 298

”Nu există durere mai mare decât a pierde pe cineva drag. Nu există nedreptate mai mare decât să fii invadat și ucis în propria casă”. Este mesajul de solidaritate cu poporul ucrainean al președintelui Maia Sandu. De dimineață, polițiștii de frontieră au venit la Ambasada Ucrainei, unde au adus un omagiu eroilor căzuți în războiul pornit de Rusia. Conducerea Parlamentului a decis ca scuarul legislativului să fie iluminat în culorile drapelului Ucrainei.

Polițiștii de frontieră au venit la Ambasada Ucrainei la 04:45, exact la ora când acum un an, Rusia a început nemotivat și neprovocat invadarea Ucrainei. Ofițerii au adus flori și au transmis că Ucraina este prietenul Republicii Moldova, nu doar vecin. ”Tragedia poporului ucrainean este și durerea noastră. Împreună vom reuși! Ucraina va învinge!”, se arată în mesajul polițiștilor de Frontieră.

Cu un gest de solidaritate a venit și Președinția de la Chișinău, care a publicat un filmuleț despre începutul războiului ruso-ucrainean, ecourile acestuia în Republica Moldova și rezidența poporului ucrainean.

Republica Moldova este alături de poporul ucrainean în lupta sa pentru o viață liberă și demnă, a scris pe facebook președintele Maia Sandu.

MESAJUL PREȘEDINTELUI MAIA SANDU: "Toată lumea, care are ceva sfânt și oameni dragi, vrea pace. Puterea noastră vine din dragoste și unitate. Le mulțumesc tuturor celor, care în fiecare zi oferă o mână de ajutor și contribuie ca binele să învingă răul. Ucraina va învinge! Pacea va învinge! Moldova va trăi în pace, alături de Ucraina victorioasă, în familia țărilor europene, libere."

Parlamentul Republicii Moldova condamnă brutalitatea războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei. Un proiect de declarație în acest sens a fost înregistrat astăzi de un grup de deputați, când se împlinește un an de la declanșarea războiului ruso-ucrainean. Scuarul Parlamentului va fi iluminat, pe parcursul întregii nopți, în culorile drapelului Ucrainei, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean.

Iar premierul Dorin Recean a transmis că a fost luată decizia ca de la ora 19.00, împreună cu țările partenere, să fie oprit iluminatul public al clădirii Guvernului. Recean a transmis că Republica Moldova a ales să fie de partea corectă a istoriei și mulțumește Ucrainei pentru că luptă, pentru că apără Europa și valorile democrației.

Opinia ta contează. Comentează!