Mai mulți artiști din trupa rusească Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova
Social 23 aprilie 2024, 20:12 | 580

Mai mulți artiști din trupa rusească Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova, anunță consilierul președintelui Maia Sandu, Adrian Băluțel. Trupa Bi-2 este cunoscută pentru condamnarea invaziei Rusiei în Ucraina.

Potrivit șefului Cabinetului președintelui Maia Sandu, dosarele membrilor trupei Bi-2 vor fi examinate „prin prisma acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”.

ADRIAN BĂLUȚEL, consilier prezidențial: "Republica Moldova a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii, care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere. Suntem deschiși pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei, care sunt asupriți pentru că promovează pacea. Trupa Bi-2 a început să fie persecutată după ce și-a exprimat poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei."

Anul trecut, ministerul rus al justiției l-a etichetat pe solistul trupei Bi-2, Igor Bortnik, drept „agent străin”, după ce acesta l-a criticat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Cei șapte membri ai grupului au cetățenie israeliană și australiană pe lângă cea rusă, scrie Reuters. Bi-2 este o formație din Belarus, formată în 1988.

Opinia ta contează. Comentează!