S-au întâlnit acum 25 de ani, iar de 20 de ani sunt o familie
Social 14 februarie 2023, 12:44 | 13535

O moldoveancă l-a întâlnit pe un francez, în urmă cu 25 de ani și a început povestea, care durează două decenii. Familia a stat o perioadă în Franța, iar ulterior s-a stabilit în Republica Moldova, în satul Horodiște. Sunt împreună acasă și la muncă, pentru că gestionează o fabrică artizanală de cașcaval francez. Se iubesc ca-n prima zi, iar secretul rezistenței cuplului lor este răbdarea. Noi continuăm campania ”Păstrați, iubirea, păstrați”.

THIERRY ERNST, francez căsătorit cu o moldoveancăz: "Prima dată am văzut-o în Franța în 1997, eu fusesem în Moldova prima dată în 1993, cu o organizație de ajutor umanitar și în 1997 eu am făcut o invitație pentru studenți din Chișinău."

TATIANA PAGU ERNST, moldoveancă căsătorită cu un francez: "Și eu eram în grupul de studenți și ne-am întâlnit la Lyon, în 97, da."

THIERRY ERNST, francez căsătorit cu o moldoveancă: "În 97, făceam ajutor umanitar an de an în Republica Moldova și nu aveam traducător și i-am propus Tatianei să o angajăm și ea a spus: Da. Așa a fost începutul istoriei."

Tatiana spune că simplitatea și bunătatea lui Theierry a cucerit-o din prima.

TATIANA PAGU ERNST, moldoveancă căsătorită cu un francez: "Și m-am îndrăgostit eu prima."

THIERRY ERNST, francez căsătorit cu o moldoveancă: "Eu sunt îndrăgostit de Moldova și de cultura de aici, și de aici și de Tatiana, sigur."

S-au căsătorit câțiva ani mai târziu și au făcut două nunți.

TATIANA PAGU ERNST, moldoveancă căsătorită cu un francez: "Am făcut nuntă în Franța, în 2003 și în 2004 am făcut aici, în Moldova."

THIERRY ERNST, francez căsătorit cu o moldoveancă: "În Franța nunțile sunt triste față de cele din Moldova. -La noi nunțile sunt mai vesele. -Mai bine în Moldova."

Se iubesc ca-n prima zi și nu așteaptă luna februarie ca să-și spună unul altuia acest lucru. Din povestea lor de dragoste a crescut Lola. Fiica lor care acum are 16 ani.

TATIANA PAGU ERNST, moldoveancă căsătorită cu un francez: "Mereu, la noi nu este o zi anume. La început când eram mai tânără, voiam să sărbătorim 14 februarie, Ziua Iubirii, dar soțul meu mi-a zis: „Eu te iubesc în fiecare zi, fiecare moment!” Sărbătorim în fiecare moment, nu într-o zi anumită și am înțeles că este foarte important să ne spunem te iubesc în fiecare moment. Când plecăm de acasă, când ne reîntâlnim și nu într-o zi anumită."

Opinia ta contează. Comentează!