Peste 300 de bibliotecari s-au întrunit la un târg de idei privind implementarea noilor metode de dezvoltare a bibliotecii publice
Social 18 octombrie 2023, 17:40 | 931

Biblioteca „Bogdan Petriceicu Hasdeu” e în prag de sărbătoare. Instituția împlinește 146 de ani de la fondare și cu această ocazie, bibliotecarii, peste 300 la număr, s-au întrunit la un târg de idei privind implementarea noilor metode de dezvoltare a bibliotecii publice.

MARIA BIVOL, șef Servici, Biblioteca municipală „B.P Hasdeu”: "Noi știm destul de bine că bibliotecile nu mai sunt acele spații, unde utilizatorul vine, ia cartea, vine să lectureze. Biblioteca prestează un amalgam de servicii, astfel că de foarte multe ori se întâmplă că sunt foarte multe evenimente în aceste spații. Astfel, utilizatorul se pomenește într-o forfotă a acestor evenimente, de aceea are nevoie de un spațiu liniștit."

Bibliotecarii vor să-i ajute pe tineri să se pregătească minuțios de examene.

LILIANA JUC, șef al Filialei „Târgoviște”: "Noi venim în ajutor tinerilor, celor care se pregătesc de bacalaureat, pentru cei care vor să-și înnoiască cunoștințele în literatură. Vor fi niște compendii, niște rezumate audio, pe care tot liceeni o să le facă, ghidați de către noi, bibliotecarii."

Cele mai bune idei vor fi alese de publicul cititor, ar aplicarea lor în practică se va face până la finele anului 2024.

SVETLANA JAVELEA, șef secție, Biblioteca municipală „B.P Hasdeu”: "Toate ideile sunt distribuite în trei grupuri, câte zece idei. După se sunt prezentate trei idei, cei prezenți vor aprecia online fiecare idee, cu ajutorul a trei calificative: excelent, foarte bine și satisfăcător."

MARIANA HARJEVSCHI, director al Bibliotecii Municipale „B.P Hasdeu”: "Noi fiind într-o pană de idei, aici fiind vorba și de servicii și de produse, acest târg a impulsionat, a provocat colegii bibliotecari.

Biblioteca municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a fost fondată pe 19 octombrie 1877, fiind numită la început Biblioteca publică a orașului Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!