Noi categorii de vulnerabilitate
Social 11 octombrie 2023, 17:50 | 332

Guvernul completează sistemul de acordare a compensațiilor pentru facturi cu două categorii noi de vulnerabilitate energetică: primară și maximă. Modificările vor permite oferirea unei compensații mai mari pentru cele mai vulnerabile gospodării. De asemenea, va fi introdusă o compensație la energie sub formă de plată monetară.

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri modificarea Conceptului sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică”. ”Niciun alt ajutor anterior nu a fost anulat”, a precizat purtătorul de cuvânt al executivului, Daniel Vodă.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al Guvernului: "Astăzi executivul a instituit două categorii noi de vulnerabilitate energetică. Este vorba despre completarea sistemului de acordare compensațiilor pentru facturi cu două categorii noi de vulnerabilitate energetică, primară și maximă. Totodată, modificările vor permite oferirea unor compensații mai mari pentru cele mai vulnerabile gospodării. Vorbim despre țintirea exactă a acelor necesități care sunt la această etapă din partea publicului și să ne asigurăm că oamenii vor avea posibilitatea, în funcție de veniturile pe care le au, să aplice la acest sistem."

Totodată, conceptul sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică” a fost completat cu un modul nou, denumit „Eco-Voucher”. Acesta este destinat înregistrării tuturor informațiilor privind subvențiile acordate pentru înlocuirea aparatelor electrice și electronice de uz casnic învechite, înlocuirea ferestrelor, izolarea termică a locuințelor.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al Guvernului: "Modulul „Eco-Voucher” va permite digitalizarea proiectelor de acordare a ajutorului financiar pentru eficientizarea consumului de resurse energetice și valorificarea surselor de energie regenerabilă, monitorizarea procesului de implementare a acestor programe, evidența centralizată a beneficiarilor de vouchere și a agenților economici participanți la programul „e-Voucher”."

Modulul „Eco-Voucher” va fi gestionat de Agenția pentru Eficiență Energetică din subordinea Ministerului Energiei.

Opinia ta contează. Comentează!