Noi incendii de vegetație
Social 19 martie 2019, 17:54 | 852

Peste 400 de hectare acoperite de iarbă uscată au ars în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au ars alte peste 400 de hectare acoperite de iarbă uscată. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii au stins 98 de incendii de vegetație. Una dintre cele mai dificile intervenţii a avut loc în satul Sărătenii Noi, raionul Teleneşti, unde 30 de hectare au fost mistuite de flăcări.

Alte incendii s-au produs în orașul Căușeni, dar și în satul Coropceni, raionul Telenești. Datele pompierilor arată că, de la începutul primăverii, aproape 4.000 de hectare de vegetație au fost cuprinse de foc. Oamenii sunt îndemnați din nou să nu aprindă iarba uscată și gunoiul pentru a evita răspândirea flăcărilor către păduri și locuințe.

De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în Călărași. Focare extinse de iarbă aprinsă au fost înregistrate și în suburbiile municipiului Chișinău. În Sângera, incendiile au nimicit peste 50 de hectare de iarbă, iar alte focare au fost stinse de pompieri în localitățile Băcioi și Grătiești, dar și la periferia străzilor Decebal, Muncești, Miorița, Hâncești și Mesager din capitală.

Opinia ta contează. Comentează!