Cetăţenii RM care se află în străinătate sau au domiciliul în în stânga Nistrului se pot înregistra pentru prezidențiale
Politic 3 martie 2020, 15:33 | 937

Cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau au domiciliul în localitățile din stângă Nistrului se pot înregistra prealabil pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Anunuțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală.

Alegătorii se pot înregistra pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului și au dreptul, cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, să anuleze înregistrarea efectuată anterior. Astfel, oamenii sunt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line pe pagina www.alegator.md Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova. Înregistrarea prealabilă nu atrage după sine excluderea cetățenilor din lista electorală unde își au domiciliu. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului. 

Opinia ta contează. Comentează!