Mii de activiști pentru mediu au protestat la Salonul Auto de la Frankfurt
Externe 16 septembrie 2019, 21:32 | 791

Proteste la Salonul Auto de la Frankfurt! Mii de activiști pentru mediu au luat cu asalt străzile orașului, nemulțumiți că giganții din industria auto sunt prea puțin preocupați de distrugerea climei și sporirea încălzirii globale. Pentru a se face auziți, protestatarii au blocat două intrări ale clădirii, în care se desfășoară evenimentul. Organizatorii au chemat poliția.

Îmbrăcați în costume albe de protecție, sute de activiști au format un lanț uman și au blocat intrarea la celebrul Salonul Auto de la Frankfurt. Nu au renunțat la protest nici la insistențele forțelor de ordine și nici chiar dacă unii dintre vizitatori i-au călcat în picioare, la propriu.

Între timp, mii de activiști mărșăluiau în faţa Salonului purtând pancarte cu mesajul „Nu ne putem înlocui plămânii”, iar mii de ciclişti blocau rute cheie din oraş. Manifestanții le-au cerut producătorilor germani de maşini să accelereze tranziţia către vehiculele electrice şi cele cu hidrogen. În acest sens, experţii din cadrul Greenpeace au criticat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, că nu ar pune suficientă presiune pe giganții auto. Asta chiar dacă, în discursul său în cadrul deschiderii spectacolului auto din Frankfurt, Angela Merkel a făcut apel către reprezentanții industriei auto să depună eforturi pentru dezvoltarea unor moduri de transport sustenabile. 

Opinia ta contează. Comentează!