Jurnalul orei 15, 26 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 26 decembrie 2023, 16:20 | 543

Prezentat de Călin Jucovschi

Chișinăul intră în noul an fără un buget aprobat. Ședința extraordinară a Consiliului municipal, convocată la inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate, a eșuat din lipsă de cvorum. Din 51 de consilieri, la ședință au venit doar 15. Primarul Ion Ceban a explicat situația prin faptul că mulți consilieri au renunțat la mandat și urmează validarea supleanților. Consilierii PAS vorbesc însă de o înțelegere camuflată, în favoarea primarului Ion Ceban.

Republica Moldova se confruntă cu o campanie de influență prorusă de amploare pe Facebook, cu investiții de sute de mii de euro. Asta arată o investigație a publicației franceze „Le Monde”, care a luat în vizor inserărările plătite pe rețeaua de socializare. Începând cu iulie curent, pentru 600 de reclame au fost achitate până la 280 de mii de euro. Este vorba despre pagini de Facebook, care par a fi de știri, dar care promovează imaginea fugarului Ilan Șor, atacă Uniunea Europeană și guvernul de la Chișinău.

Cinci persoane, patru adulţi şi un copil, au murit azi dimineață, în localitatea Tohani din județul Prahova. Un incendiu puternic a izbucnit la pensiunea „Ferma Dacilor”, în care se aflau 26 de persoane. 18 oameni au reușit să se salveze singure, restul fiind dați dispăruți. În continuare se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative şi continuă căutarea eventualelor victime. Procurorii din Prahova au deschis un dosar penal.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie