Atac cu șapte morți în Afganistan
Externe 13 noiembrie 2019, 18:09 | 969

Un nou atac cu bomba a facut victime in Afganistan. Cel putin sapte oameni au murit in urma unei unei explozii produse in preajma Ministerului de Interne de la Kabul. Urmeaza detalii.

AFGANISTAN

Potrivit presei locale, atacatorii au vizat un convoi de mașini în care se aflau mai mulți oficiali străini identitatea cărora nu a fost anunțată. O mașină-capcană a sărit în aer, iar șapte oameni, printre care și cinci copii, au murit pe loc. Alți 20 s-au ales cu diferite răni și au fost duși la spital. Atacul, nerevendicat deocamdată, s-a produs la o zi după ce președintele afgan a anunțat eliberarea a trei lideri talibani în schimbul a doi cetățeni străini, un american și un australian, ținuți captivi de insurgenți încă din 2016.

HONG KONG

Orașul Hong Kong este din nou paralizat de violențe. Aproape o mie de studenți au ocupat districtul central al metropolei și au atacat sediile mai multor companii, și afaceri locale. Manifestanții au adus cu ei cocktailuri Molotov, cărămizi, arcuri și săgeți, iar încercarea oamenilor legii de a-i dispersa a generat confruntări sângeroase.

Protestele în Hong Kong au izbucnit acum șase luni și au degenerat aproape de fiecare dată în violențe. Manifestanții contestă politicile guvernului local pro-Beijing.

STATELE UNITE

Hillary Clinton ar putea intra din nou în cursa prezidenţială din 2020. Fostul candidat al Partidului Democrat a anunțat, într-un interviu pentru BBC, că ia în considerare posibilitatea de a se duela din nou cu Donald Trump. Clinton, în vârstă de 72 de ani, a precizat că, deocamdată, nu a luat o decizie în acest sens, dar tot mai mulți colegi o îndeamnă să se înscrie în cursă. În prezent, 17 oficiali democraţi se luptă pentru şefia partidului, în contextul alegerilor prezidențiale de anul viitor. 

Opinia ta contează. Comentează!