Reacții dure la inculparea lui Kovesi
Externe 1 aprilie 2019, 20:05 | 1106

Plasarea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi a fost criticată vehement de instituțiile europene. Președintele Parlamentului European s-a declarat îngrijorat și s-a grăbit să anunțe că structura pe care o conduce o sprijină pe fosta șefă DNA pentru funcția de procuror-șef european. Măsura a fost condamnată și de Comisia Europeană.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că inculparea Laurei Codruța Kovesi în plin proces de negociere pentru numirea unui procuror-șef european ridică multe semne de întrebare privind statul de drept din România.

Îngrijorat de evoluția evenimentelor s-a declarat și președintele Parlamentului European. Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Antonio Tajani a anunțat că va aborda această problemă la reuniunea comitetului președinților, programată pentru miercuri. Ancheta demarată împotriva Laurei Codruța Kovesi este un lucru total inacceptabil în Europa și fără precedent pentru o țară care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, a reacționat vehement și liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber. Potrivit acestuia, dacă ancheta nu va fi oprită, se va insista pe o dezbatere în viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European. Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar și are calitatea de inculpat într-un dosar deschis de Secția specială pentru investigarea magistraților din România. Măsura vine cu interdicția de a părăsi țara, dar și de a vorbi cu presa.

Opinia ta contează. Comentează!