Jurnalul orei 19, 17 Mai
Jurnalul orei 19:00 17 mai 2023, 22:00 | 859

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Adunarea Populară a autonomiei găgăuze a recunoscut aseară, într-o şedinţă extraordinară, rezultatele alegerilor pentru funcția de başcan, înainte ca acestea să fie validate de Curtea de Apel de la Comrat. Şedinţa aleșilor din autonomie s-a ținut în ciuda faptului că forțele de ordine de la Chișinău au efectuat percheziții la Comisia electorală din Comrat, într-un dosar penal de corupere a alegătorilor.

2. Pe 12 iunie Curtea Constituțională va decide soarta Partidului Șor. Unii experți în drept afirmă că sesizarea Guvernului la Înalta Curte este bazată pe probe, iar acest lucru ar putea conduce la scoaterea formațiunii politice în afara legii.

3. Republica Moldova renunță la încă două documente semnate în cadrul Comunității Statelor Independente. Este vorba despre acordul privind schimbul de informații în problemele ocrotirii frontierelor externe ale statelor CSI și acordul privind condițiile generale de livrare a mărfurilor.

4. Chiar dacă prețul gazelor naturale pe piața europeană a scăzut considerabil în ultimele luni, tarifele pentru consumatorii moldoveni se vor reduce abia în toamnă. Anunțul a fost făcut ministrului Energiei, Victor Parlicov. Cu cât ar urma să se ieftinească prețurile pentru consumatorii finali.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie