Jurnalul orei 19, 2 August
Jurnalul orei 19:00 2 august 2023, 21:10 | 880

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Curtea Supremă de Justiție a anulat deciziile Comisiei pre-vetting și a dispus reevaluarea candidaților pentru Consiliul Superior al Magistraturii. Decizia CSJ a fost criticată de către membrii Guvernului. Cine și cum a reacționat, aflați în câteva clipe, în jurnal.

2. Termoelectrica a fost amendată cu 19 mii de lei în dosarul numit generic ”păcura”. Întreprinderea are la dispoziție 30 de zile să înlăture consecințele. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a cerut de la noul director al Termoelectrica un raport detaliat.

3. Un atac cu drone explozive ruseşti a lovit infrastructura portuară şi a provocat incendii în regiunea Odesa. În Ismail, situat aproape de granița cu România, a fost afectată infrastructura portuară şi s-au declanșat mai multe incendii. "Rusia trebuie oprită", a reacționat Volodimir Zelenski.

4. Mâine, un litru de benzină va costa 27 lei și 72 de bani, cu 11 bani mai mult decât astăzi. Motorina va fi vândută cu 21 de lei și 90 de bani, litrul, în creștere cu 25 de bani. De la începutul lunii iulie, prețul motorinei la bursele internaționale s-a majorat cu circa 28%, iar cel al benzinei - cu circa 19%.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie