Expoziția a întrunit reprezentanți din mai multe țări, care au prezentat publicului tehnologii inedite
Social 19 octombrie 2023, 20:02 | 346

Utilaje agricole care pot fi monitorizate de la distanță și alte inovații tehnice au fost prezentate astăzi la „Moldagrotech”. Expoziția a întrunit reprezentanți din mai multe țări, care și-au propus să prezinte publicului tehnologii inedite care ar facilita munca agricultorilor. Iar pentru cei care nu sunt interesați de astfel de mașinării, au fost deschise expozițiile „Farmer” și „Toamna de Aur”, unde vizitatorii pot cumpăra fructe, legume și material săditor direct de la producători.

Comercianții utilajelor agricole spun că acestea pot înlocui munca fizică a fermierilor, pot să economisească timpul și combustibilul folosit.

RADION GORBULEA, reprezentant, companie agricolă: "Avem un sistem de ghidare automată. De ce? Pentru că în țara noastră este o foarte mare problemă de muncă. Utilajul respectiv ne permite nouă ca lucrătorul să muncească mai simplu, sigur și face lucrul în teren mult mai corect."

ANDREI JOSAN, director, companie agricolă: "Vrem, nu vrem condițiile climatice ne impun să trecem la alte tehnologii mai performante și pentru a le implementa, avem nevoie de utilaje noi. În spatele meu este un utilaje care indiferent de timpul de afară și tehnologie, ne permite să-l utilizăm."

Dacă unii se grăbeau să se familiarizeze cu inovațiile agricole, alții au venit să afle mai multe despre butașii care cresc la noi în țară dar și despre sistemele anti-grindină.

LIVIU DUMITRACHE, director, companie agricolă România: "Înființăm plantații, începând de la defrișarea plantațiilor vechi, pregătire teren, furnizare material săditor, plantat sisteme de susținere, sisteme anti-grindină, anti-ploaie."

Pe lângă această expoziție, a fost organizat și un târg unde fiecare vizitato a putut cumpăra fructe, legume, uleiuri vegetale sau arbuști.

Ediția de toamnă al Moldagrotech și Farmer au întrunit peste 200 de participanți din diferite țări: Republica Moldova, România, Italia, Austria și Ucraina. Expozițiile de la Moldexpo pot fi vizitate până pe 22 octombrie, de la ora 10:00, până la 18:00.

Opinia ta contează. Comentează!