Cere 12 ani de închisoare pentru Cebotari
Social 12 martie 2019, 20:47 | 2108

Procurorii cer 12 ani de închisoare pentru fostul angajat al „Poștei Moldovei” Sergiu Cebotari. Acesta este cercetat într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate. Astăzi, la Judecătoria Ungheni a avut loc penultima ședința de judecată, în care Cebotari și-a spus ultimul cuvânt. ”Nu sunt vinovat”, afirmă acesta. Pronunțarea sentinței a fost programată pentru 20 martie.

Fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, este convins că procurorul nu a adus dovezile necesare, care ar sta la baza unei asemenea învinuiri, pentru care se cer 12 ani de închisoare, cu executare.

Cebotari pledează nevinovat și spune că este dezamăgit de justiția Republicii Moldova.

Pe lângă cei 12 ani de închisoare, procurorul de caz, Grigorii Ciochinî a cerut instanței ca Sergiu Cebotari să fie privat de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de cinci ani.

Procurorul mai cere ca Cebotari să achite prejudiciile financiare, care se presupune că acesta le-ar fi cauzate foștilor săi angajați - peste 350 de mii de lei.

Avocații lui Cebotari nu sunt de acord cu pedeapsa, pe care a cerut-o procurorul de caz.

Sergiu Cebotari a declarat în repetate rânduri că dosarul este fabricat la comandă, după ce, în primăvara anului 2016 a dezvăluit o schemă de trafic cu anabolizante, care se făcea prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”.

Declarațiile de atunci ale lui Sergiu Cebotari au fost confirmate și de o comisie parlamentară de anchetă, condusă de către deputatul PLDM, Grigore Cobzac. Atât reprezentanții Întreprinderii ”Poșta Moldovei”, cât și persoanele vizate au respins anterior aceste acuzații. Amintim că Sergiu Cebotari este învinuit că ar fi obligat 16 oameni să muncească, fără plată, la o întreprindere agricolă privată. Mai mulți foști angajați au declarat în instanță că nu au fost niciodată forțați să muncească, iar Cebotari și-ar fi respectat în totalitate obligațiile contractuale. Sergiu Cebotari își va afla sentința pe data de 20 martie. Tot atunci este programată și ultima ședință în dosarul lui Gheorghe Petic, fostul polițist de frontieră, care a descoperit o schemă de contrabandă cu țigări.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie