Transportau ilegal pește
Social 3 aprilie 2024, 20:07 | 268

Doi bărbați sunt suspectați de organizarea migrației ilegale a ucrainenilor, de la care luau mii de dolari. Cei doi au fost reținuți. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Polițiștii de frontieră din sectorul Costești au fost anunțai că doi cetățeni transportau ilegal mai multe specii de pește și 60 de metri de plasă de monofilament. S-a întâmplat pe 2 aprilie, în zona râului Ciuhur. Cei implicați au fost escortați la autoritățile de frontieră. Despre incident a fot informat Inspectoratul pentru Protecția Mediului. Reprezentanții acestuia au preluat cercetarea cazului.

Tot la Costești au fost depistate două permise de conducere falsificate. Într-un caz, permisul contrafăcut a fost depistat în portofelul unui cetățean care se îndrepta spre Polonia. În alt caz, permisul falsificat a fost depistat cu câteva ore mai târziu, în cadrul controlului adițional asupra unui cetățean cu dubla cetățenie, a Republicii Moldova și a României. Acesta se deplasa într-o mașină de ocazie. Documentele urmează să fie supuse expertizei.

Polițiștii de frontieră și Inspectoratul de Poliție Briceni au destructurat o grupare specializată în migrația ilegală a cetățenilor ucraineni. Este vorba de un cetățean de 44 de ani, care era în vizorul oamenilor legii, și complicele acestuia, în vârstă de 57 de ani. Pentru serviciile lor ilegale, ambii cereau de la ucraineni câte 3 mii 500 de dolari. Investigațiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii tuturor figuranților și circumstanțelor. Cei doi indivizi au fost reținuți pentru 72 de ore. Procuratura Ungheni urmează să examineze probele acumulate și să determine necesitatea aplicării arestului preventiv, timp în care cei reținuți beneficiază de prezumția nevinovăției.

Opinia ta contează. Comentează!