Ar fi luat bani în schimbul unui permis
Social 2 aprilie 2024, 20:12 | 262

Un instructor auto din Comrat și angajatul unei primării din raionul Cantemir au fost reținuți pentru 72 de ore de ofițerii CNA. Aceștia ar fi pretins și primit 900 de euro de la o femeie pentru a o „ajuta” să treacă proba practică la examenul pentru obținerea permisului de conducere. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un tânăr de 26 de ani din capitală este cercetat penal, fiind bănuit că a furat dintr-un magazin din sectorul Ciocana al capitalei. Acesta a pătruns în magazin pe timp de noapte, prin forțarea geamului, de unde a sustras 16 mii de lei. Ulterior, tânărul a fost identificat și a recunoscut în timpul audierilor că a cheltuit banii furați. Polițiștii spun că acesta a fost judecat anterior pentru fapte similare. Bănuitul riscă amendă de până la 67.500 de lei, prestare de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la patru ani.

Poliția s-a autosesizat după ce în mediul online a apărut o înregistrare video în care o copilă de șapte ani efectuează manevre la volanul unui automobil Toyota. Oamenii legii au identificat tatăl fetei. Acesta are 31 de ani și este locuitor al satului Selemet din raionul Cimișlia. Bărbatul a fost sancționat pentru îndeplinirea necorespunzătoare de către părinți a obligațiilor de întreținere, de educare și de instruire a copilului.

Un instructor auto din Comrat și angajatul unei primării din raionul Cantemir au fost reținuți de ofițerii CNA pentru 72 de ore. Bănuiții ar fi susținut că au influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din orașul Comrat și că îi pot determina să favorizeze o femeie la proba practică în schimbul a 900 de euro. Au fost operate percheziții la domiciliile și în automobilele bănuiților. Oamenii legii au găsit mijloacele bănești transmise sub controlul CNA.

Opinia ta contează. Comentează!