Blocul ACUM vrea discuţii transparente
Politic 1 aprilie 2019, 19:46 | 2202

Blocul ACUM Platforma DA şi PAS insistă pe adoptarea şi implementarea pachetului de legi antioligarihice. Andrei Năstase şi Maia Sandu i-au invitat pe toţi deputaţii care se declară în opoziţie cu actuala guvernare să vină mâine la sediul Parlamentului pentru discuţii în prezenţa presei. Totodată, liderii opoziţiei proeuropene au anunţat că nu vor merge la Reşedinţa de Stat, unde Igor Dodon a programat o întrevedere comună cu reprezentanţii PD, PSRM şi ai Blocului ACUM.

Liderii Blocului ACUM Platforma DA și PAS au spus că procesul de constituire a noilor structuri ale Parlamentului este tergiversat în mod artificial, fiind blocată discutarea şi adoptarea pachetului de legi antioligarhice, înregistrat anterior la secretariatul legislativului.

Potrivit lui Năstase, deputaţii care se declară în opoziţie cu actuala guvernare trebuie să discute şi să adopte în regim de urgenţă pachetul de iniţiative legislative antioligarhice.

Copreşedinta Blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maia Sandu, a declarat că modul transparent de desfăşurare a discuţiilor este condiţia principială pentru ca acestea să poată avea loc.

Întrebaţi dacă vor merge la Reşedinţa de Stat, pentru a participa la discuţiile tripartite, iniţiate de preşedintele Igor Dodon, liderii Blocului ACUM au răspuns că NU au ce discuta cu cei responsabili de capturarea statului.

În replică, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a spus că acuzaţiile liderilor Blocului ACUM ţintesc o miză politică.

Vitalie Gamurari a mai spus că, cel mai probabil, conducerea Partidului Democrat va accepta invitaţia lansată de șeful statului, Igor Dodon, privind desfășurarea, la Reşedinţa de Stat, a unor discuţii comune între cele mai mari partide care au acces în noul Parlament. Acestea ar urma să aibă loc mâine, de la ora 12.

Opinia ta contează. Comentează!