Un bărbat din Sănătăuca crește singur nouă copii
Social 14 aprilie 2023, 19:54 | 2709

Un bărbat din Sănătăuca, raionul Florești, crește singur nouă copii! Mama lor a plecat, când cel mai mic avea doar șase luni. Rămas fără soție, Alexandru Pușcașu a rămas și tată, și mamă pentru copiii săi. Se confruntă cu o mulțime de greutăți, dar nu cedează. Bărbatul spune că va face orice, numai ca micuții să nu ajungă la orfelinat. Asociația ASICS a vizitat familia numeroasă în preajma sărbătorilor pascale.

Acum doi ani, în timp ce era plecat la muncă în Chișinău, Alexandru Pușcașu a primit o veste rea – mama și-a abandonat copiii. Micuții mergeau pe la vecini să găsească ceva de mâncare. Bărbatul a revenit imediat să aibă grijă de copii. De atunci, în fiecare dimineață se trezește devreme pentru a se asigura că toți iau micul dejun și ajung cu bine la grădiniță sau la școală.

ALEXANDRU PUȘCAȘU, tatăl a nouă copii: "Pe la vreo șase, ca să le fac un ceai. Ei cât beau ceai, le pregătesc hăinuțele. Pe cei mici îi duc la grădiniță, apoi mă apuc mai departe până vin ei de la școală. Fac mâncarea să fie gata."

Și Alexandru a crescut fără părinți – mama sa a murit când era mic, iar tata l-a lăsat în grija bunicii. ”Oricât de greu ar fi, copiii vor avea parte de căldură părintească”, zice acum Alexandru Pușcașu.

ALEXANDRU PUȘCAȘU, tatăl a nouă copii: "La început le spuneam că ea va veni. Nu voiam să le spun, ca să nu stresez copiii. Dar în final am spus că mama i-a lăsat. Știu că un copil vrea să aibă mamă. Știu cât am suferit și înțeleg că și copiii mei suferă."

În preajma sărbătorilor pascale, familia a primit în dar un televizor, produse alimentare și nu doar.

VICTORIA KRIUKOVA, director ASICS: "Mai aveți nevoie de bani pentru a conecta mașina de spălat la apeduct. Noi am decis să venim cu această sumă de bani, 20 de mii de lei."

Cel mai important e că în pofida condițiilor de viață dificile, ca să asigure necesarul familiei sale, bărbatul este gata de orice muncă prin sat, iar copiii mai mari îl ajută la gospodărie.

Opinia ta contează. Comentează!