Viața în regiunea Donețk, devastată de război, continuă în ciuda invaziei pe scară largă a Rusiei
Externe 28 august 2023, 19:44 | 304

Viața în regiunea Donețk, devastată de război, continuă în ciuda invaziei pe scară largă a Rusiei. Orașul Ceasiv Iar, la doar câțiva kilometri de Bahmut, a fost scena unora dintre cele mai aprige lupte din prima linie a Ucrainei. În timp ce războiul a schimbat totul, localnicii încearcă să ducă o viață normală în circumstanțe extreme, scrie Euronews.

Menținerea serviciilor publice în prima linie este o afacere periculoasă. Livrările poștale în orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk se fac în vehicule blindate, sub escortă militară. Este prea periculos să livrezi din ușă în ușă, notează Euronews. Ana este poștaș de 15 ani și spune că nu și-a imaginat niciodată că va trebuie să poarte o vestă antiglonț.

ANA: "Fiecare luptă pe frontul său acum, iar al nostru arată așa și este aici."

Poștașii își fac opririle pe cât de scurte posibil, livrând nu doar corespondență, dar și alte servicii esențiale, precum pensii și chiar mâncare. Rezidenții sunt conștienți de riscurile, pe care și le asumă lucrătorii poștali, și sunt recunoscători.

Cu fiecare vizită a poștașilor, crește numărul caselor distruse în oraș și descrește cel al oamenilor, care pleacă din calea bombardamentelor.

Opinia ta contează. Comentează!