Secție renovată la spitalul din Soroca
Social 19 martie 2024, 19:57 | 410

Secția anestezie și terapie intensivă a spitalului din Soroca a fost inaugurată astăzi după o reparație temeinică. Medicii vor acorda asistență în condiții optime tuturor pacienților în stare critică. Secția are acum și un tomograf de ultimă generație.

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Raional Soroca este dotată cu 12 paturi. Aici va fi oferită asistență medicală pacienților în stare critică, poli-traumatizați sau cu patologii cardiovasculare, precum infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

ELLA URSU, directorul spitalului raional, Soroca: "Renovarea și modernizarea infrastructurii spitalului este foarte importantă și va contribui la creșterea calității serviciilor medicale acordate pacienților și îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a pacienților și sperăm că va fi și o atracție pentru tinerii specialiști."

Spitalul din Soroca a fost dotat și cu un tomograf computerizat de ultimă generație, care va ajuta medicii să stabilească rapid și cu precizie înaltă diagnosticul, în cazul pacienților cu accident vascular cerebral.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: "Acest tomograf va servi pentru toate necesitățile diagnostice cetățenilor din raionul Soroca, dar nu numai din raionul Soroca, deoarece acest spital deja își configurează un statut prin investițiile făcute, un statut de spital sub-regional. Astfel, veți prelua pacienții critici din raioanele adiacente."

Reparația secției de anestezie și terapie intensivă a fost realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19” în Republica Moldova.

INGUNA DOBRAJA, director de țară a Băncii Mondiale: "Astfel de evenimente sunt îmbucurătoare, deoarece în acest mod putem să vedem cum funcționează finanțarea oferită de Banca Mondială, împreună cu autoritățile Republicii Moldova, și, în special, din domeniul sănătății, cu scopul final de a îmbunătăți condițiile de lucru atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți."

Pentru modernizarea infrastructurii Spitalului Raional Soroca și dotarea cu dispozitive medicale de înaltă performanță, Ministerul Sănătății a investit în 2023, atât din surse proprii, cât și cu sprijinul partenerilor, o sumă de circa 40 de milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!