O navă sub pavilion moldovenesc, cu zece tone de droguri, a fost reținută în Spania
Social 19 iunie 2019, 15:59 | 1281

Captură impresionantă de droguri pe o navă sub pavilion moldovenesc. Autorităţile spaniole au descoperit la bordul cargoului „ELG”, înregistrat în portul Giurgiuleşti, nu mai puţin de 10 tone de haşiş. Opt membri ai echipajului, toți cetățeni ucraineni, au fost arestați în urma unei anchete desfășurate de oficiali din Italia, Franța și Turcia, precum și de Centrul de Informații pentru Combaterea Terorismului și Criminalității Organizate.

Nava sub pavilion moldovenesc a fost capturată la 98 de kilometri sud-est de orașul Cartagena din Spania, în timp ce se îndrepta spre portul Oran din Algeria. Cargoul avea la bord 10 tone de haşis. Drogurile erau ambalate în 350 de baloturi, care erau ascunse în interiorul vasului. Potrivit autorităților spaniole, ancheta a început în urmă cu șase luni, când activitatea echipajului acestei nave a trezit suspiciuni structurilor de supraveghere vamală. Așa-numitul „traseu est-mediteranean” este des folosit de traficanții de droguri. De obicei, cantități mari de hașiș sunt transportate din Africa de Nord prin strâmtoarea Gibraltar. Agenția Navală a Republicii Moldova a difuzat un comunicat, în care spune că nu se vor aplica sancțiuni pe plan internațional în urma acestui caz.

Amintim că, în luna mai, o altă navă sub pavilion moldovenesc a transportat o cantitate impunătoare de armament, printre care rachete antitanc şi antiaeriene, în portul Tripoli din Libia. S-a întâmplat în ciuda unui embargo impus acestei țări de ONU în privința armelor. Încărcătura, inclusiv zeci de transportatoare blindate de ultimă generaţie, a fost livrată de Turcia, iar vasului sub pavilion moldovenesc i-a fost suspendat dreptul de navigație. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie