Specialiștii din sănătate publică au fost instruiți să promoveze sănătatea la muncă
Social 20 noiembrie 2019, 20:49 | 1108

Specialiștii din Republica Moldova au fost instruiți cum să promoveze mai eficient sănătatea publică la locul de muncă. Seminarul a fost organizat de către Roberto Moretti, expertul cu cea mai bună practică în domeniu, din Uniunea Europeană. Cursul specialistului se încadrează în campania „16 zile contra violenței”, pe care Ministerul Sănătății o va lansa săptămâna viitoare.

În cursul său de instruire, expertul italian Roberto Moretti a pus accent pe investirea în resursele umane.

Roberto Moretti reprezintă Unitatea de Promovare a Sănătății, Departamentul de Sănătate din Bergamo, Italia. El a realizat un Program de promovare a sănătății la locul de muncă în perioada anilor 2011 - 2019 pentru regiunea Lombardia.

Am ieșit în stradă să aflăm ce cred oamenii de rând despre promovarea sănătății la locul lor de muncă.

Seminarul de instruire în promovarea sănătății „Pune capăt violenței de gender. Promovează sănătatea la locul de muncă” este parte a Cursului de promovare a sănătății pentru schimbarea comportamentului, elaborat de experți elvețieni de la Institutul Elvețian Tropical și de Sănătate Publică, în colaborare cu echipa națională din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie