Jurnalul orei 19, 1 Iunie
Jurnalul orei 19:00 1 iunie 2023, 20:20 | 1122

Prezentat de Sofia Obadă

”Am reunit întregul continent pentru a reafirma hotărârea noastră colectivă și fermă de a readuce pacea în Europa”. Declarația a fost făcută de către președintele Maia Sandu într-o conferință de presă susținută împreună cu primi miniștrii Cehiei și al Spaniei, la încheierea celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene.

Norvegia are un pachet de sprijin financiar pentru Republica Moldova, în valoare de 50 de milioane de euro. Despre acest lucru a anunțat astăzi, la Bulboaca, premierul norvegian, Jonas Gahr Store, alături de președintele Maia Sandu. Norvegia ne ajută să facem față crizei energetice și crizei refugiaților, a declarat șeful statului.

Polonia va depune toate eforturile pentru a combate, în continuare, agresiunea rusă în Ucraina, dar și atacurile hibride ale Moscovei pe teritoriul Republicii Moldova. Este declarația prim-ministrului Poloniei, Mateusz Morawiecki, la finalul summitului Comunității Politice Europene. În acest sens, Polonia a venit cu un ajutor - șase avioane militare, încărcate cu arme și muniții, au aterizat astăzi la Chișinău. Echipamentul militar a fost donat Inspectoratului General de Poliție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie