Jurnalul orei 15, 6 Martie
Jurnalul orei 15:00 6 martie 2024, 16:23 | 362

Prezentat de Călin Jucovschi

Republica Moldova nu este singură, iar cu ajutorul partenerilor europeni poate întreprinde măsurile necesare pentru a asigura stabilitatea, ordinea și securitatea internă. Asigurările au fost date de ministrul de Interne, Adrian Efros, în contextul noilor destabilizări pe care le pregătește Rusia în Republica Moldova. „Autoritățile au planuri de acțiuni bine definite”, a punctat Efros.

O joacă aparent nevinovată a elevilor, dar cu îmbrânceli evidente, a pus pe jar administrația unui liceu din Chișinău. Scandalul a fost generat de un video, în care doi copii sunt scoși forțat din sala de clasă și duși în toaletă. Cel care ne-a trimis imaginile la redacție afirmă că această hârjoneala s-ar fi terminat cu o mimare de pedeapsă. Ministerul Educației a demarat o anchetă internă.

Un nou concurs pentru selectarea procurorului general ar putea să se desfășoare în câteva săptămâni. Despre aceasta a anunțat ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, înaintea ședinței Guvernului. Potrivit ei, Ministerul Justiției este acum în proces de revizuire a regulamentului de selectare a procurorului general, astfel încât să fie prevăzute diverse situații imprevizibile. Se întâmplă după ce, acum o săptămână, membrii CSP au decis anularea concursului în care procurorul Octavian Iachimovschi a fost declarat câștigător.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie