Jurnalul orei 19, 16 Noiembrie
Jurnalul orei 19:00 16 noiembrie 2023, 20:42 | 1006

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Preoții de la Mitropolia Moldovei, care vor adera la Mitropolia Basarabiei, vor fi sancționați canonic, a declarat astăzi vicarul mitropolitan Ioan Moșneguțu. Anunțul a fost făcut după ce toți protopopii și stareții de mănăstiri au fost chemați la Mitropolia Moldovei, ca urmare a apelurilor unor preoți de a adera la Patrarhia Română.

Magistratul Judecătoriei Buiucani, Valentina Garabagiu, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. Decizia a fost luată de Judecătoria Bălți. Aceasta este învinuită de trafic de influență și corupere pasivă.

Slovenia va vota pentru deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Nu este clar dacă Austria va face același lucru, deoarece liderul de la Viena a evitat să ofere un răspuns tranșant la această întrebare. Cei doi șefi de stat au făcut declarațiile într-o conferință de presă comună cu președintele Maia Sandu.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping au restabilit un dialog care era în aşteptare de un an. Cei doi lideri de stat s-au întâlnit în San Francisco și au vorbit despre subiecte controversate, cum ar fi Taiwanul.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie