Vindeau droguri, iar acum riscă până la 15 ani de închisoare
Social 1 noiembrie 2022, 15:45 | 330

Vindeau droguri și riscă acum până la 15 ani de închisoare! Nouă persoane cu vârstele cuprinse între 21 și 30 ani au pus în circulație droguri de peste două milioane de lei! Urmează detalii și alte știri.

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile a trei indivizi, care au încercat să ajungă în Europa cu acte falsificate. Incidentele au fost consemnate în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Într-un caz este documentat un locuitor al raionului Fălești, în vârstă de 30 de ani. Acesta avea o carte de identitate, care ar fi emisă de autoritățile române cu informațiile unei persoane străine. La audieri, tânărul a comunicat că documentul îi aparține și este perfectat în Germania. Pentru acesta ar fi oferit unui intermediar 250 de euro. Alți doi cetățeni, de 20 și, respectiv, 22 de ani, au tăinuit prezența actelor falsificate. În ambalajul unor ciocolate au fost descoperite buletinele de identitate românești cu premise rezonabile de falsificare. Tinerii s-au justificat prin faptul că și-au dorit un loc de muncă mai bine plătit în Germania. Actele falsificate i-ar fi costat câte 300 de euro. Cercetările se desfășoară sub aspectul de comitere a infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

Incendiu cumplit în satul Hăsnășenii Mari, raionul Drochia. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat în după amiaza zilei de luni. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri. A fost găsit cadavrul parțial carbonizat al unui bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani. Focul a distrus bunurile materiale dintr-o odaie. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Droguri în valoare de peste două milioane de lei! Asta au găsit polițiștii din Bălți în cadrul unor percheziții la domiciliile suspecților, care ar fac parte dintr-un grup specializat în comercializarea substanțelor interzise prin intermediul magazinelor online și a aplicației Telegram. Polițiștii au stabilit că, în perioada lunilor august - octombrie curent, nouă persoane cu vârstele cuprinse între 21 și 30 ani au pus în circulație o cantitate de droguri în proporții deosebit de mari, pe care le realizau pe teritoriul municipiului Bălți și în zona de nord a Republicii Moldova. Toate persoanele suspectate de comiterea infracțiunii au fost reținute pentru 72 de ore, iar trei dintre ele au fost plasate în arest pe un termen de 30 de zile.

Opinia ta contează. Comentează!